lördag 4 oktober 2008

Vi HÖRS aldrig mer igen

Det finns kaffe och sen finns det svart, besk dryck som vid första ögonkastet kan likna kaffe. Situationen kan jämföras med alla rutiga halsdukar i beige som syns på var och varannan hals i stan. Burberry tänker du först. Men titta en gång till och du ser att det är fyra streck i rutmönstret, inte tre som som är Burberrys tradition. Du beskådar - en Schmurberry!

Lattefascisten har tvingats dricka motsvarande bleka kopia i kaffets värld - schmaffet på HÖRS. Denna restaurangkedja har kafémonopol på Stockholms universitet där Lattefascisten tillbringar alltför många av veckans dagar. För tre år sedan tillhandahöll HÖRS automatlatte. Lattefascisten tog då omvägar för att slippa se åbäket till maskin. Men för två år sedan var dagen kommen då HÖRS äntligen kom att ta tempen på kaffekulturen och investerade i espressomaskiner. Det tog två månader för personalen att lära sig hantera ångvred och malning, men sedan var lyckan gjord. Handgjord och välsmakande latte serverades på löpande band!

Men efter solsken kommer regn. Hagel rentav. Denna höst har nämligen personalen på samtliga HÖRS-kaféer bytts ut och ersatts med fullkomligt retarderade kaffekokerskor som hettar upp mjölk till kokpunkten och häller den i en kopp schmaffesump. Lattefascisten lider nu av tredje gradens brännskador på tungan. Allt detta görs dessutom i en ironisk anda då latten, eller snarare slatten, serveras i dessa take away-muggar:

Lattefasisten tycker att HÖRS skymfar latte brutalt och bojkottar.

Betyg: En uthälld slatt

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Meh, blogga om din egen halsduk istället.

Lattefascisten sa...

somliga inspirerar.
om inte den trista kommentarattityden upphör kommer nästa metafor handla om toppluvor, var så säker.